28.6.16

addenda breu


Sabia que ahir em deixava alguna cosa i no recordava què. Doncs el Senat. Molts votants podrien parlar aproximadament dels resultats al Congreso, almenys qui ha quedat en els quatre primers llocs, però, i si preguntéssim pels Senat? Una de les teories més estúpides que corren és que el Senat no té cap importància, que és cosa de velles glòries retirades vestits amb togues blanques; de fet, segurament ni corre aquesta teoria (o axioma o cosa emblant). No et fot! És normal que els polítics parlin poc del Senat, uns perquè obtenen una misèria de senadors, d'altres perquè n'obtenen tants que... Quines són les funcions del Senat actualment? Apa, que cadascú s'espavili. Només recordaré el següent: majoria aclaparadora del PP, 130; el PSOE, 43; Podemos, 16; en quart lloc, ERC, amb 10 (la resta de partits a Catalunya han tret 6 senadors)

Que el Senat no serveix per a res? Pacti qui pacti ja ho anirem veient quan arribi el material dels diputats.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

EL senat serveix per controlar el Parlament, si, com enguany i gairebé sempre, hi ha majoria absoluta del Pp. Però molta gent no vota o omplena malament la papereta del senat, que si no fos per això, realment no serveix per a res, és un cementiri d'elefants que costa 55 milions d'euros l'any, però el controla el Pp i aquesta és la seva importància.

Montse ha dit...

Aquest cop, jo, vaig votar el senat, que al desembre no ho havia fet, al·legant allò de "Si no serveix per a res"... i em vaig espantar quan vaig veure que hi havia majoria de senadors del PP. Aquest cop, sé que, com jo, molta gent que no havia votat el 20-D, ho va fer, però veig que tampoc no va servir per gran cosa... ho sabeu, oi, que jo no sóc d'eixe món?

miquel ha dit...

El controla el PP, Francesc, i suposo que els altres partits han tirat la tovallola, perquè a penes ens diuen res del Senat; tot i que Girauta repetia incessantment que s'havia de suprimir. Mentrestant, la darrera paraula continuarà en mans dels populars.

Montse, encara hi ha molta gent que oblida la importància del Senat -que no hauria d'existir, és veritat- o que fragmenta el vot: ara un d'aquest patit, ara un d'aquest altre... La veritat és que alguns, fins i tot moderats com jo, tenim cada dia que passa que no som d'aquell món.