21.9.14

aquest diumenge..., ja sé que no s'estila


Fa poques setmanes llegia al diari que Maria Dolores Pradera feia anys: 90, ja! Feia tant temps que no sentia cap cançó seua... Un record en la memòria, i tant present com la vaig -vam- tenir durant anys... Durant tant anys que pensava que era d'algun país americà i que a penes sabia res del seu cinema ni del seu teatre. Només les cançons de companyia esporàdica segons els cicles, i una cara que em semblava bellíssima i encara m'ho sembla, d'una serenor exquisida que a vegades confonia amb inexpressivitat, i una veu que m'enamorava.

Hi ha joves que escolten encara la Pradera? N'hi havia gaires al concert de l'any passat amb Poveda? Són pertinents aquestes preguntes? Retòrica per no deixar buit de paraules un espai dominical en què l'únic que m'importa és haver-la tornat a escoltar, a gaudir, a veure,  i, en tot cas, avui, a compartir. Gran, Maria Dolores Pradera.








4 comentaris:

PS ha dit...

Deja que te cuente limeño que ja tinc banda sonora de diumenge al matí.
A la meva mare li agradava molt, per això l' he anat escoltant amb el temps i també m'agrada a mi. És l'elegància personificada en música de bolero.

No fa molt va treure dos volums dels seus temes més coneguts cantats a duo amb cantants joves i no tant (EL Cigala, Sabina,Estrella Morente, Alborán...). És quan t' adones que si uns temes perduren en el temps és per qualitat, de lletra, veu i acompanyaments. A l´Spotify els pots trobar, es diu "Gracias a vosotros" ( I i II)

Són temes de tota la vida, no importa l'edat que tinguis perquè el tema principal no passa mai de moda.

Francesc Puigcarbó ha dit...

JAZMINES EN EL PELO.... molta classe té aquesta senyora, casada i separada de Fernando Fernan Gómez, que confesso ja havia enterrat donada la seva longevitat

M'agrada molt com canta i les seves cançons.

Montse ha dit...

És una de les grans!!! :)

miquel ha dit...

Sí que són temes de tota la vida, A., però, ho veus, tu mateixa ho dius, hi vas arribar a través de la teua mare i després la vas fer teua. La veritat és que ara se li fa molt poca publicitat, i això que encara l'any passat estava en actiu.
Moltes gràcies pel suggeriment amb els joves, ho buscaré.


Francesc, jo tampoc tenia gaire clar si encara era viva, de la qual cosa m'alegro, per bé que musicalment parlant serà eterna.

Sí que ho és, Montse.