2.7.14

es plomen els àngels?


Old age is not for sissies.

Bette Davis



Avui, sobtadament, he tingut la idea que va ser una bona cosa que la humanitat fos creada a imatge i semblança de déu i no dels àngels. Com que les idees no vénen del no-res, la meua ha aparegut després de llegir que la revista nord-americana Men's Health no ha publicat cap portada amb un pit masculí amb pèl des de 1995. Si en lloc de pèl tinguéssim plomes, els resultats de la depilació -del plomat- calculo que serien més dolorosos, l'aspecte final, deplorable i la pèrdua de la capacitat de volar, terrible. Per cert, déu també es deu depilar actualment?

Contemplant les imatges del fotògraf Zed Nelson al Palau Robert, en l'exposició titulada “Love Me”, m'adono que tot això del culte al cos, de la bellesa corporal, potser també d'alguns aspectes de la salut, m'ha agafat tard. No és que no tingui una certa cura d'aparèixer mínimament presentable davant dels meus semblants, però les operacions d'estètica, la depilació, l'augment de la musculatura i fins i tot altres cures corporals més habituals, em són més aviat alienes. Els gimnasos em són desconeguts. Les voltes corrent pels carrers de la ciutat i pels camins del poble són un espectacle que contemplo. Sóc obsolet. No sé si encara tinc possibilitats d'esmena o m'agafarà la vellesa en plena covardia. Ja es veurà.

De tota manera, espero que si m'arriba la conversió no caigui en els extrems d'una de les confessions de l'exposició que m'han semblat més esgarrifoses -estic segur que hi duen haver múltiples variacions-: M'he fet escurçar tres dits del peu: m'han tret un tros d'os entre les articulacions i me les han unides amb varetes metàl·liques. M'agrada dur sabates Jimmy Choo, amb tacons de 7,5 cm i acabades en punta. A la meua edat, canviar de marques de calçat seria un trasbals, segur.




2 comentaris:

iruna ha dit...

obsolet... dius cada cosa!
antiquat o poc usat, diu lo diec :)

i a piscina no hi vas mai?
si t'agrada l'aigua, xalaries i tot. a part que és molt relaxant, hi trobaries molts estímuls visuals, tu que t'hi fixes en tot.
ahir vam anar amb la sara, aicard i margarita a la coberta d'Amposta. la parella es banyaven la major part del temps abraçant-se amb los braços i amb les cames. dins l'aigua som tan lleugers...! i al costat nostre hi havia un grupet de mares i pares amb criatures de mesos... tan tendrets...! també vam estar un ratet los quatre en una jacuzzi, i és al·lucinant com vibra la carn i la pell amb lo frec dels xorros... :)

si un dia ho proves, ja mos ho contaràs.

miquel ha dit...

Mai a la piscina, iruna, però sí a la mar -encara som més lleugers que a la piscina-, on també abunden els estímuls visuals, fins i tot s'hi no t'hi fixes gaire :-)

Ara, potser sí que m'interessa provar algun jacuzzi per fer vibrar pells i carn