1.11.12

fidelitat

Avui he anat a veure l'Allen de Roma. Antic i modern, elemental i complex, sintètic i dispers, enamorat de la vida i sabedor de la mort, potser massa fidel a uns espectadors que han envellit veient les seues pel·lícules, potser fidel a ell mateix tal com és ara.


Penso en les meus fidelitats polítiques i em confesso que fa anys que no en tinc, que espero un canvi de sistema d'ordenació de la societat que sé que no veuré. De tota manera, això no vol dir que no voti en les properes eleccions i em plantejo alguns condicionants que decantaran el meu vot en determinada direcció.

Com que referèndum, sobirania, independència, etc., són variables perfectament assumides sobre les quals no tinc cap dubte, acoto el meu camp de possibles electorables. Cansat de les dialèctiques i els paranys de sempre i els fulls de ruta que ens volen fer creure que l'important és la meta i l'ara no toca, els dos primers requisits objectius que guiaran el meu vot són els següents:
1. Que es presentin llistes obertes.

2. Que a més dels noms dels candidats, el partit inclogui una petita biografia de cada membre de la llista amb el seu currículum professional en què quedi clara la seua aportació a la productivitat econòmica -vivim el temps que vivim- del país. Decideixo que la productivitat política i cultural, com que són tan subjectives i fàcilment localitzables, m'interessen relativament.

Continuaré elaborant els meus ítems sense ser excessivament exigent, simplement amb una mínima fidelitat a mi mateix, que ja és l'hora.

6 comentaris:

kika ha dit...

que vols dir amb que es presentin llistes obertes?

fra miquel ha dit...

Vols dir que algun partit presentarà llistes obertes?
No s'ha de canviar la llei electoral, per això?

Lo del currículum em sembla una bona proposta. Vols dir que a algun partit se li acudirà fer-ho?
Seria una bona cosa, certament...
Abraçada

miquel ha dit...

No sé exactament què vull dir, kika, perquè les possibilitats són diverses, però essencialment la idea és que d'entre tots els noms que presenten els partits e n ordre determinat jo pugui triar el meu propi ordre. Les variants poden ser diverses, és clar.

Tens tota la raó, fra, de moment no es poden presentar llistes obertes sinó que cal votar els rànquins dels partits. Qui sap, però, si després de llegir el meu post, i per no perdre un vot, el parlament decideix fer una llei electoral en quatre dies que em faci sentir còmode a l'hora d'exercir el meu dret de vot.
Sóc un home optimista i crèdul, potser sí que algun partit farà una cosa semblant a la que demano, encara que de moment no creguin que això pugui tenir cap importància perquè pensin que les candidats, com els déus, no necessiten demostrar res.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Hola Miquel,


Em sembla que ho tindràs difícil, per no ir impossible. I, en tot cas, hauràs d'anar a buscar el vot pel costar de les CUP... o SI ...

Però em sembla bé que exposis les teves condicions. Si vols reblar el clau, et suggereixo que ho enviïs a alguns dels comunicadors amb força ressò mediàtic: Cat Radio (M. Fuentes), 8tV (J. Cuní), Matins TV3 (Mònica Oltra) etc...
No hi perds res i en canvi multipliques per 1000 les possibilitats de les teves imposisbles condicions.
Sort!

Cuida't

miquel ha dit...

Ho tindré impossible, Sani, i malgrat tot segurament votaré perquè... i jo que sé per què, potser a la contra, per variar.
Ei, cap peixet als periodistes; si són bons vindran aquí a buscar una notícia que no ho és gaire perquè em sembla que compartim força gent que ja estem farts de molt bla, bla, bla i poques nous.