3.4.10

dissabte: els retrets (la fi provisional de Satanàs)

Jesús, mentre els seus seguidors el vetllen a l’exterior, ja ha revoltat els morts de l’infern, ha lligat Satanàs (Hades, el déu grec, l’interpel·la anomenant-lo Beelzebul, és a dir, el senyor de les mosques) i es prepara per a la sortida.


22 [6].1. Llavors el rei de la glòria agafà per la punta del cap l'arxisàtrapa Satanàs i el donà als àngels dient-los:
-Lligueu-li amb cadenes de ferro les mans i els peus, el coll i la boca!
Després el lliurà a Hades i li digué:
-Agafa’l i guarda’l ben fermat fins a la meva segona vinguda.

23 [7]. Llavors Hades es féu càrrec de Satanàs i li digué:
Beelzebul, hereu del foc i del càstig, enemic dels sants! Quina necessitat tenies de procurar que fos crucificat el rei de la glòria, perquè vingués després aquí a expoliar-nos? Gira’t i mira: no em queda cap mort! Tot el que vas guanyar amb l’arbre de la ciència, ho acabes de perdre a causa de la creu. Tot el teu goig s’ha mudat en tristesa. Pretenies fer morir el rei de la glòria i t’has mort a tu mateix. I com que t’he pres a càrrec meu per guardar-te ben fermat, aprendràs per experiència quants mals sóc capaç d’infligir-te. Oh cap dels diables, principi de la mort, arrel del pecat, culminació del mal! Quin mal vas trobar en Jesús per a tramar-ne la ruïna? Com has gosat cometre un crim tan gran? Com se t’ha acudit de fer baixar en aquestes tenebres un home com aquest, per mitjà del qual et veus privat de tots els qui havien mort fins ara?

2 comentaris:

zel ha dit...

Coi, Pere, tot aquest apunt i l'anterior em porten a un món poc conegut, vaja, gens, els noms i prou, conec... abraçades fortes!

miquel ha dit...

Ah, zel, una altra lectura que encara tens pendent:-)
Abracades.