2.12.09

apunts de fotografia

Per raons alienes a la meva voluntat vaig molt enfeinat i un pèl desorganitzat, de manera que pensava fer un descans blocaire, però teclejar una mica és una manera de descansar, de desconnectar, i un vici.

Iruna i Kika, em pregunteu que li ha passat a la foto; suposo que us referiu a la que apareix en els comentaris. Doncs no és més que un joc fotogràfic de resultats poc explícits en la mateixa imatge. Fa poc que he estrenat màquina nova (al final la fotografia serà la meva ruïna) i feia provatures. M’agrada fotografiar ombres i reflexos (què som més que reflexos?) i el que es veu en aquest cas és el reflex del meu cap en un quadre penjat a casa on hi ha uns vaixells al port de Barcelona; als meus ulls, el lloc on s’ajunten babord i estribord de dues barques i entre les dues, l’aigua que s’eixampla; entenc que el resultat sembla el cap d’una mòmia i pot causar una mica de por, o potser recorda una testa tuareg en un fons d’arena recremada.

Sense entrar en el tema, se m’acut que bona part del “cas Centelles” es produeix pel fet que una quantitat important d’imatges del fotògraf reprodueixen una situació que m’atreveixo a dir que és anòmala. Si en lloc de parlar de la guerra i els seus moments anteriors i immediatament posteriors, Centelles hagués documentat la vida quotidiana del país amb absència de conflicte és possible que l’assumpte no hagués arribat als diaris i la seva obra –important- fos coneguda únicament per uns quants. Per cert, he buscat un post que vaig escriure amb motiu d’una exposició a la Virreina l’any 2006 i gairebé em desconec, no pel que dic sobre l’exposició, sinó pels altres temes.

Algun dia parlarem de fotografia.

3 comentaris:

kika ha dit...

home, molt guapo no has quedat a la foto :-)
i de fet no es pot intuir res del que dius... només aquest perfil de mòmia :-)

així que et van agradar les fotos del centelles, eh? i quant dius que valen tu que les has vist? :-D

SU ha dit...

Estimat Pere,

Jo també vaig veure l'exposició de la Virreina i em va agradar molt! No hi entenc, de fotografia (ni de música, ni de moltes altres disciplines artístiques), però l'exposició estava molt ben feta i va ser molt curiós veure l'etapa publicitària d'en Centelles...
No he anat a la de l'Arts Santa Mònica. I tu?

Quan vulguis, parlem de fotografia o del que faci falta...

Tonet,

SU

miquel ha dit...

Dona, Kika, no he quedat guapo, però no em negaràs que resulto misteriós, que d'entrada també té la seva cosa.
Em van agradar, tècnicament i històricament. Quant als preus, ja saps que el que es paga per qualsevol producte sempre té un component especulatiu important, fins i tot en alguns productes de primera necessitat.

Benvolguda SU,
Era una gran exposició, i certament l'etapa publicitària i el seu contrast amb la resta de fotos, i el seu motiu, era ben curiós.
No, no, encara no hi he anat.
Doncs parlarem de fotografia o del que convingui, perquè entendre o no entendre és una qüestió que deixarem per als puristes i per als especialistes aficionats o amb sou.