26.12.07

anotacions atmosfèriques

Cap a dos quarts de 10 del matí. Temperatura exterior: 4º; humitat: 84 %. A l'interior, la temperatura és de 20º i la humitat del 39%.


En aquest matí de Nadal, la lluna, gairebé plena, que ens ha vetllat durant tota la nit, està a punt de pondre's en l'horitzó oest, just on el Canigó, desdibuixat des de la finestra de casa, farineja com si fos el fons d'una escenografia. El sol fa poca estona que ha pres el relleu de la lluna; encara es miren. Uns quants coloms imiten els dofins en el blau del cel.




El capellà, poc després de les deu, ens barreja alegria i tristor o viceversa. Al recordatori, uns versos de Verdaguer:


I amb llavis freds, encara sembla dir-nos:
no ploreu pas ma mort.
Per què en tan curt viatge despedir-nos,
si jo us espero a port.



( el diari d'avui me'l vendran demà; parèntesi de retrobament; àpat; versos de Nadal: “Tinc quatre anys i sóc bufona / i de coses en sé un piló / sé cantar, jugar i saltar / però... que bonic és estimar! / Estimo els peixos, estimo les flors / i els nens de tots els colors. / Nadal ja ha arribat, / quina il·lusió. / I per a tots vosaltres / aquest petó! / Bon Nadal!”; tió generós; el germà gran i jo anem cap a casa, em confessa que el país preferit de tots els nens és Consolàndia (el país de les consoles): una insinuació?; mentre es mira uns dibuixos a la tele, faig mitja becaina, em dóna un cop de colze perquè admiri els camins de les boles del billar; més tard, s'emporten les rabasses...; fem la darrera volta)


Dos quarts d'una. Temperatura exterior: 7º; humitat: 87 %. A l'interior, la temperatura és de 21º i la humitat del 37 %. La lluna encara trigarà una estona a fer-se visible; mentre, a l'horitzó sud reconec la nebulosa d'Orió. Cel amb núvols, demà?


P. S. Estàveu avisats: com sap tothom, els naturals i habitants ( que viuen i treballen, que diria algú) de Betlem són coneguts amb el gentilici de figuretes. M'agrada la distància de la relació virtual, que impedeix que ningú m'apallissi pels acudits dolents.

6 comentaris:

Júlia ha dit...

Òndia, i els de Figüeres, dons, com es diuen????

Júlia ha dit...

...i els nou vinguts, com ara els Reis, doncs????

Anònim ha dit...

oh, quin post.. m'agrada... m'agrada la foto, m'agraden els versos d'en verdaguer, i els altres també. I m'agraden les notacions atmosfèriques... l'afegiré a la llista dels que no m'agradaria haver de triar.

Anònim ha dit...

Cercava una informació per un treball de classe i, sense saber ben bé com, he aterrat aquí.
És maco saber que encara queden blogs interessants. Enhorabona!
Bon nadal i bones festes!
LadyMacbeth

Unknown ha dit...

Dear Pere,
Sort que vaig dissimular amagant-me rera el nick, que si arribo a posar el meu nom, ara passaria vergonya... ;-))

Però vaja, fas bé de posar distància pel mig, perquè si estessis a tir de terrós... estaries en perill ;-)

Truny d'enigma! Retruny!

miquel ha dit...

Ai, Júlia, aquests dies no tinc idees clares sobre els d'aquí a la vora. Quant als reis: immigrants amb peles? De fet són uns avantures nòmades apàtrides.

Xurri...! No em diguis aquestes coses, que ara no sabré que escriure :-)

Gràcies L. M. Bon Nadal i bones (i productives pel treball) festes!

Vaig avisar, sani ;-) I, és veritat, em vaig allunyar per si de cas.