6.4.06

oposicions

No us podia deixar sense la part final del sermó de fra Vicent que, com era habitual en la seva època, té un punt de profètic: si el predicador ressuscités avui mateix encara trobaria que “los perros ho posseeixen”, tot i que los perros hagin canviat de collares i de nom.

Godofrè de Billó, la conquesta de féu de Jerusalem e de Terra Santa, tant com estigueren en bona vida e sants, la tengueren, e aprés dix nostre senyor Déu Jesucrist: “Puix pecau, ¡fora! ¡Fora! Mes ans, que els cans la tinguen”. "Et Ierurusalem calcabitur a gentibus”, serà posseïda Jerusalem per los infels fins que sien complides totes les Esciptures, ço és, tro a la mort de Antecrist, que tots se convertiran: “Donec impleantur tempora nationum” (Lc, 21, 24). Així per confusió d’ells mateix, los perros ho posseeixen.

I per confirmar que, fa no fa, tot continua igual, he vist en les últimes setmanes un seguidor de Vicent Ferrer que es passeja per Barcelona advertint que ja va sent hora que ens recristianitzem amb l’ajuda de Jesús que corre d’incògnit entre nosaltres. El seguidor també afirma que s’apropa la fi de l’Anticrist (de fet, ja fa segles que ho diuen, això). Vaig voler demanar torn per acostar-me a l’il·luminat, però vaig haver de desistir a causa del gran nombre de gent que l’envoltava, interessada com jo a conèixer dates i identitats reals. Qualsevol altre dia, amb més calma, miraré de parlar amb el personatge, a veure si per fi aconsegueixo identificar Jesús i Anticrist, perquè de moment tinc uns quants candidats a Messies i a Anticrist, però no és qüestió d’assenyalar ningú sense proves fefaents, i encara menys quan el que imaginava Anticrist se’m converteix de sobte en el Salvador i viceversa. Ara bé, em sembla que la situació de Jerusalem i territoris dels voltants no la solucionarà ni la mort de l’Anticrist ni la identificació de Jesús.




















Forats de bala a la pancarta?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina mania té la gent de salvar-nos de coses!!!

Si no ho fan els capellans ho fan els espontanis i, sinó, les brigades antitabac i pro menges dietètiques.

A veure si l'anticrist corre per la xarxa, pels blogs, qui sap, ai.

Montse ha dit...

No serà que aquest bon senyor que es creu successor de Vicent Ferrer és una Companyia de teatre amb un sol integrant que fa tots els papers de l'auca? I és clar, se'ns fa un embolic perquè no sabem mai qui és qui ni quan ni com... no sé si m'he explicat... de tota manera allò de los mismos perros con diferentes collares em sona, em sona... en tots els àmbits de la vida, però em sona!

miquel ha dit...

Jo no sóc, júlia, però no m'estranyaria.

em sembla que n'hi ha més d'un, arare, tu mateixa ho dius i ho saps.