4.4.06

breus

Tothom, excepte veïns amics i coneguts, estan d’acord que l’esvoranc del Carmel va ser un accident, mala sort, un conjunt de coincidències. Els va sortir per causalitat. S’estan gastant molts diners per demostrar-ho.
El cas de la Sagrada Família –i rodalies- serà ben diferent. Sembla que tot ho tenen perfectament planificat (Alfredo Abián em diria atàvic).

Penso que els “joves valencians per la llengua” és confonen quan identifiquen, o gairebé, Tirant lo Blanc amb la pel·lícula de Vicente Aranda titulada Tirante el blanco: “VOLEM TIRANT LO BLANC EN VALENCIÀ, TENIM EL DRET DE GAUDIR AL CINEMA LA NOSTRA MILLOR OBRA” (la d’Aranda o la de Martorell?) . Em sembla bé que demanin més cinema en català, però potser podrien esperar a veure la versió original de la pel·lícula i a partir d’aquí reclamar la seva versió catalana (tot i que La Malla ja parla d'una versió valenciana) o continuar gaudint de l’obra original. Que una cosa és el clàssic i l’altra el tràiler del llibre centrat en l’imperi grec. Ep, parlo per parlar, que no he anat a l'estrena. En una sinopsi que he llegit es caracteritza Plaerdemavida d'“hiperactiva”. Quanta modernitat!

Llegeixo que la UEFA ha obert un expedient disciplinari al Barça a causa de les pancartes amb el text "Catalonia is not Spain" exhibides durant el partit amb el Chelsea. La sanció al club podria consistir en una multa o en el tancament de l'estadi. No em queda clar si l'expedient s'ha iniciat per considerar que el text és antideportiu o per faltar a la veritat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí mai no hi ha responsables de res ni dimissions serioses. La Sagrada Família s'ha convertit en una màquina de fer diners, així que, per aquest costat, imagino que prendran més mides que si passés per casa meva.

La peli d'Aranda sembla que també s'ha fet en valencià. Hi ha qui es queixa de que diguin Tirante el Blanco, però nosaltres també diem el Quixot, això em sembla pecatta minuta. Esperem a veure la pel·lícula, encara que a mi Aranda no m'acaba de convèncer i, a més, els fragments triats són els més...picantets, que ja li agrada, el tema eròtic, al director. En fi, crec que tot plegat anirà bé perquè es parli del llibre, poc conegut en molts indrets hispànics, encara. Hiperactiva és el que abans, en temps difícils, en deien nimfòmana????

Molt desagradable i desafortunat això de la UEFA, ai, quant hem de patir, encara?

Montse ha dit...

Sobre el tema del Carmel... prefereixo no dir res, perquè només conec el que ha sortit per la tele i els diaris... i com que no m'acabo de creure ningú.. no sé jo...

Júlia, no siguis irrevernt, he he he... espero que Plaerdemavida sigui de les que fa maratons (corrent, vull dir). Jo vaig veure el trailer i us juro que em feia mal a les orelles sentir "Tirante el Blanco"... potser està prou bé, però em fa que em continuo quedant amb el "meu" Tirant.

La UEFA està carregada d'orgues!

miquel ha dit...

Avui he sentit, sense prestar-hi atenció, publicitat sobre la pel·lícula a la tele, i m'ha semblat que un dels elements claus era saber si Carmesina (?) mantindria o no la seva virginitat.

Xurri ha dit...

Tenim el subsol fet un formatge de gruyere. De fet per sota la sagrada família - o ben a prop - passen la línea 2 i la línea 5 del metro, i a dos carrers també la renfe.
Si sumem clavegueram, colectors de pluja, criptes i refugis antiaeris de la guerra, i afegim parkings i que per sota les cases més val no furgar, no sé jo pero on volen fer passar el AVE, però no queda gaire espaï. Diuen que a prop del mar malament, que la sorra s'enfonsa - com la platja amb els temporals.
Pensem-hi, pensem-hi, de fet a mi em preocupa molt.

Montse ha dit...

Vau veure - fa mil anys i escaig- aquella peli que es deia "La leyenda de la ciudad sin nombre"? que s'acabava enfonsant per la quantitat de galeries que hi feien per buscar or?

Yooooooooooooo nacíiiiiiiiiiii bajo su luuuuuuuuuuuuuuuuz... (Lee Marvin)

oichs! que velleta que sóc! :/

miquel ha dit...

ostres, xurri, amb tots aquests detalls em preocupes més del que ja ho estava. A més, si cau la Sagrada Família, tinc molts números que caigui casa meva. (L'AVE és una de les collonades més grans de finals del XX i principis del XXI).

Jo sí que la vaig veure. Em sembla, arare, que qulsevol dia tindràs post sorpresa dedicat.

Xurri ha dit...

No m'ho diguis, Pere, ets veí d'en Subirachs??
La meva informació sobre el subsol del barri també és interessada: de fet cada matí em desperto amb el metro de la línia 5 de les 5:30.
Només em falta notar l'AVE.

miquel ha dit...

Be, xurri, potser he exagerat, a Subirachs i a mi ens separen uns tres-cents metres. De l'AVE, però, em separaran menys de 25 metres en superfície, és a dir, paper de fumar.