14.11.05

vergonya

Comparteixo els recordatoris del mes de novembre de l'Elisenda i afegeixo el de més avall, que també té moltes emes. Hi ha dates que només són un record, mentre que aquesta indica una situació de vergonya que encara dura. És clar que Espanya i Catalunya -i la resta del món, i tu i jo- tenim temes més importants per debatre i que la sorra, avui que ni tan sols se'n fan rellotges, ja no interessa a ningú.

14-novembre. A Madrid, s’anuncia que el Marroc, Mauritània i Espanya firmen els acords tripartits: Espanya es compromet a posar fi a la seua presència al Sàhara abans del 28-II-76 i a compartir fins aleshores l’administració amb el Marroc i Mauritània. Aquests acords són rebutjats pel Polisario i Algèria.

El BOE publica la Llei de Descolonització del Sàhara Occidental, Llei 40/1975, de 19 de novembre. L’havien aprovada les Corts amb més de cent absències. Els sis procuradors sahrauís no havien participat en els debats i tampoc no la van votar. El preàmbul de la llei diu que el Sàhara "nunca ha formado parte del territorio nacional".

Crec que ahir hi havia una marxa a Madrid per "la llibertat del poble saharahui". No en sé res. Si és així, van triar mal dia: hi havia molta competència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i tant si n'hi ha, d'emes. i com més va, més en surten. ahir va fer tres anys de l'enfonsament del prestige. nunca máis.

miquel ha dit...

Aquesta és una M de m... D'aquestes n'hi ha força.