30.11.05

Verdel

No sé si el diumenge al matí o a la nit se m’instal·la el nom al cap: Verdel (potser Berdel?). Per què se m’ha acudit de sobte aquest nom deslligat de qualsevol context? Ve i va, sobretot en els moments que no tinc altra feina, que estic en calma, en espera. Sé que pertany a algun personatge que no forma part del meu entorn, de les meves coneixences reals, però no puc anar més enllà. Potser un personatge d’una novel·la francesa, d’una pel·lícula de Chabrol? Segur que no pertany a cap cançó? Tinc la sensació, que sigui d’on sigui, no n’és el protagonista. M’esforço, obro camins, tiro enrere... Res, només foscor. El dilluns al matí, abans d’anar a la feina, torno a donar-li voltes. No m’hi vull capficar. Intueixo que deu ser el personatge d’una novel·la policíaca, però sóc incapaç d’anar més enllà. L’assumpte ja em comença a amoïnar. Gairebé ho tinc, però també sembla que no ho aconseguiré. Per fi, a l’hora de dinar, m’arriba un flash definitiu. Ho veig tot clar, no em queda cap dubte. Em desil·lusiona i em diverteix al mateix temps. Més tard li ho explico a la Joana, que no li dóna cap importància.

Ara m'adono que si us ho hagués preguntat a vosaltres, hauria obtingut la resposta de seguida, però no se’m va acudir. Tampoc no vaig pensar que podria haver trobat immediatament la solució a Google (si hagués escrit les paraules adequades, és clar) ... La Helen Hunt, fantàstica.

P. S. Decididament, Ramon Rovira és un pervertit. Com que li va fallar Miguel Ángel Rodríguez, exportaveu del govern d’Aznar, va buscar algú amb les sigles del partit: (M.) P. P.. Que se sàpiga ni l’un ni l’altre són gaire experts en el tema de les seleccions catalanes, però creen ambient (?). Per cert, i la famosa paritat? Observo poca –o cap- dona en alguns dels seus programes.

4 comentaris:

Dan ha dit...

Que cabrit! M'has fet buscar-ho al google! I jo l'havia vist la película, però ni en mil anys ho hauria relacionat amb aquest nom. I la primera cerca, que dona el nom d'un peix, m'ha deixat ben descol.locat al principi.

miquel ha dit...

Home, dan, si tenies totes les pistes. Veig que no dius el nom de la pel·lícula per si algú té la mateixa curiositat que tu. No li vols estalviar feina...

Anònim ha dit...

ei!! jo també ho he buscat! jeeee! molt bo eh!! he estat una estona mirant les receptes del peix, fins que m'ha vingut la llum de ficar Helen Hunt al costat... serà que estic espesa? serà que ja és divendres? Bon cap de setmana!

miquel ha dit...

Bon cap de setmana (pont en el meu cas), esther. Veig que el teu són els enigmes. No ho diguem a ningú, encara, per si de cas.