20.6.05

nominacions oficials

Torno a entrar a veure com van les votacions populars del Premi Lletra. Veig que ja han aparegut set webs nominats pel jurat. Se suposa que, seguint la tradició dels darrers anys, d’entre els set "oficials" sortirà el guanyador de l’edició d’enguany del premi.
Em pregunto què passarà si el vuit de setembre concedeixen el premi a l’interessant blog del Llibreter, que penso que té moltes possibilitats - i ho podria raonar-, però tampoc m’heu de fer massa cas. Es desvirtualitzarà o enviarà algú a recollir el guardó? Les bases del premi no exigeixen la presència del guanyador i seria un cop d’efecte mediàtic que el gusnysdor quedés en la virtualitat, en l’anonimat. Se’n parlaria.
Si fos així, si el premiat no es presentés, s’enviaran els 1.200 euros a un apartat de correus? Hi haurà detectius o periodistes amagats esperant descobrir la identitat del guanyador? Es farà alguna entrevista de mòbil a mòbil? ...?

Ja has pensat com t’ho faràs, Llibreter? Sembla que encara queden molts dies, però el temps passa volant.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

ja t'ha agradat això de "desvirtualitzar" bloguers!
:)
mar

Anònim ha dit...

mar, mar, ja crec que és a tu a qui agrada. A mi ja em va bé no saber qui hi ha darrere els posts si el/la qui escriu no es vol donar a conèixer. Ves a saber, per exemple, qui es deu amagar darrere la mar de "brisalls". Podem jugar a endevinar-ho...
Nom i aspecte, però, no haurien de ser més interesants que el que es diu. No és així?

Anònim ha dit...

Jo et deixo aquí la meva tarja de vista: Felicitats per obrir el nous blog, de veritat.
Cuida'l i cuida't. Sani

el llibreter ha dit...

Ja em diràs quins són els arguments que podries raonar... I a més oblides l’opció d’El Llibreter Emmascarat.

miquel ha dit...

Em flagel·lo perquè no se m'havia acudit la idea del llibreter emmascarat. La trobo genial, la visualitzo, amb la disfressa corresponent (a partir de la paraula màscara, però també mascara).
Arguments (que t'hi jugues que no em cabrà en un sol comentari?), tenint en compte un marge d'error considerable:
1. Partim de la hipòtesi que tots els premis han recaigut en webs nominades pel jurat.
2. Les revistes ja han estat premiades. Eliminem dos webs.
3. Les pàgines d'institucions o d'editorials no es poden considerar ben bé entre els millors webs de literatura. "Pen català" pot ser molt interessant en la realitat de les lletres del país i la seva projecció, però virtualment té poc interès. Premiar una editorial concreta que presenta els seus llibres i poc més seria oblidar altres editorials que tenen pàgines tant o més interessants que edicions 62 (si el jurat no les ha vist, encara ho pot fer). Donar el premi a algun d'aquests dos webs només es podria entendre com una opció política. Déu no ho vulgui!
4. Dels dos webs personals, el primer, "Web d'Isidre Grau" no aporta cap novetat que no hagi aparegut en edicions anteriors del premi. El web de Màrius Serra, tampoc no és cap novetat, només el podrien premiar si es considerés que es va badar l'any anterior. Va tenir ja el seu moment. L'interès literari és massa concret.
5. "Viu la poesia" és força atractiu visualment i presenta una oferta didàctica que té una certa gràcia, però no em sembla superior, per exemple, a "Mag..." Trobo, també, que cal arrodonir, completar, una mica els continguts i les propostes. Excessivament misteriós, a més: "web design KTON Y CÍA" (?). No sé si s'haurien de presentar disfressats a recollir el premi.
6. Encara no s'ha premiat cap blog, tot i que ja havien estat nominats en edicions anteriors del premi. Els blogs estan de moda. El teu ofereix'una proposta novedosa: la crítica i la reflexió literària i cultural des d'una perspectiva poc usual (única, que jo sàpiga). Té un rigor notable..

miquel ha dit...

Gràcies Sani, et faré cas, dintre de les meves possibilitats.

Anònim ha dit...

Collons, Pere, ets un gran analista, a part que deus tenir molt temps lliure. Però espero que t'equivoquis de mig a mig.
Si us plau, quina musiqueta!

miquel ha dit...

Sóc, quiosquer, un analista mediocre i mal pagat, però només m'equivoco els dilluns. Que vols guanyar tu? Temps? Tot el que vull quan em deixen.
Posa nerviós la música, eh? És música popular, de quiosc com si diguéssim. Tothom deu fugir esperitat.