2.6.05

del batxiller, els blogs i les estadístiques

Un, que de vegades se sent batxiller i es troba ociós, pensa en quins deuen ser els blogs de més èxit. Un, que no sap com satisfer la seva curiositat de forma precisa, pensa que l’únic que pot fer és recórrer a un comptador de visites que està present en alguns blogs per tal d’intentar fer una comparativa. Em refereixo al petit quadradet blau amb una mena de ratlla vermella d’estadística que es troba en el meu propi blog i en alguns dels que visito, i que proporciona Nedstat. Sé molt bé que els resultats seran molts parcials, perquè hi ha molts llocs que tenen comptadors més sofisticats o fins i tot no en tenen. Per altra banda, potser no tot els blogs han pensat en la mateixa categoria a l’hora de formalitzar els seu Nedstat, per exemple, Barcelonetes considera el seu bloc dintre de la secció Belles Arts i dóna com a país d’origen Andorra; altres, com El cançoner de la Lola, el tenen en l’apartat de Literatura. Tampoc no és fàcil decidir què s’entén per blog de més èxit: el que rep més visites o aquell que té una proporció més gran de comentaris (i els que no admeten comentaris?). Finalment, les estadístiques de Nedstat estan ordenades per països, no per llengües, de manera que m’és impossible saber el rànquing dels blogs catalans.
Vistos i confesats tots els problemes que se’m presenten i la parcialitat dels resultats, decideixo fer una volta per diversos països (estats) únicament a través de la classificació de Nedstat "ordinadors/internet: weblogs".
Espanya (on s’inclouen també resultats d’alguns blogs catalans). El lloc de més èxit ahir (i tots els dies) va ser Escolar.net, amb 9936 visites. Quina babaritat! No em sembla que el lloc matí, tot i que els comentaris són abundants. El quart lloc l’ocupa La carcel de papel. Diario de un lector de tebeos, amb 4226 visites. Els comentaris no són tan nombrosos. Sembla que és un blog escrit des de Barcelona amb la temàtica que s’indica al títol. Veig que organitza una trobada de bloggers el dia 11 de juny al Saló del Còmic de Barcelona, a les 6 de la tarda. Una alternativa a la convocatòria de Sant Cugat?
Andorra. Només tres blogs censats. El primer té 53 visites i està escrit en castellà, el segon és Can Kargol, en català, que té 10 visites (totes les xifres són d’ahir) i veig de tant en tant a Catapings.
Estats Units. Al lloc que és l’origen dels blogs no deuen fer servir gaire aquest comptador, perquè el primer de la llista només té 609 visites. Es diu Lotus Geek.
A veure que hi ha a Itàlia. Decebedor. Únicament 7 blogs. En primer lloc un blog d’un funcionari que mostra fotos i escriu sobre música, internet, etc. 154 visites. Arxius de només tres mesos.
Canviem radicalment i passem a l’exotisme. Iraq. Un únic resistent, que no estan les coses per a massa alegries: tafteh joda bafteh. Té 26 visites. No sé llegir ni posts ni comentaris, però potser algú de vosaltres em pot informar del contingut. Ves a saber on m’he ficat i si ja m'han fitxat.
Anem al Japó. Aquest lloc on ara els han dit que s'han d’estar a les oficines a una temperatura constant de 28º, i que es deixin de corbates. Dels 12 de la llista, el primer és Sleeve notes of a sysadmin, amb 1770 visitants. Encara em trobo en els inicis de l'estudi de l’escriptura japonesa, així que no us puc dir el contingut precís dels posts.
Bé, ja en teniu prou. Si voleu continuar pel vostre compte... Ja veieu que el sistema que he seguit per conèixer les estrelles mundials dels blogs no m’ha servit. Segurament hi ha d’haver un sistema més senzill i més fiable. Quin?

1 comentari:

Isabella ha dit...

També tinc la meva ex de tornada immediatament després de contactar amb el doctor Ogbidi. el meu ex Ray Pascal em va deixar fa un any, em va deixar el cor trencat així, un amic meu em va donar aquest correu electrònic de contacte ogbidihomeofsolution1@gmail.com i whatsapp número +2348052523829. Em vaig posar en contacte amb ell i el meu Ray em va tornar amb molt d'amor. en cas que necessiteu el seu poderós encanteri, també podeu arribar a ell, el 100% segur.