27.5.05

els fogons de Tolkien

La primera obra de Tolkien que vaig llegir, en la primera traducció al castellà, va ser El senyor dels anells. Des de llavors l’he anat repassant alguns cops, amb més distància en el temps entre lectura i lectura. M’havia fet una imatge mental tan clara dels personatges en l’aspecte físic, s’havia consolidat tant en el meu cervell, que quan vaig veure la versió cinematogràfica de la novel·la em va costar molt entrar en la història, no eren els meus personatges. En canvi no recordo res dels menjars, ni tan sols si sortien a l’obra, de manera que demà -per poc me n’oblido- em tocarà anar a la Boqueria per veure que s’hi cou. Desconfio una mica. Si el menjar prové dels elfs o del hobbits, la cosa promet; en canvi, si els que cuinen són els nans o, sobretot, el goblins, em sembla que tocaré el dos. No cal dir que si es tracta de la cuina de Gollum la pudor s’escamparà per les Rambles. Tant de bo que hi hagi alguna cosa màgica preparada per Gandalf. Ja es veurà (i potser es tastarà).

Aprofitant la coincidència del cinquantè aniversari de la publicació d'El Senyor dels Anells, de l'escriptor JRR Tolkien, amb l'Any del Llibre i l'Any de la Gastronomia, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) i l'Institut Municipal de Cultura de Barcelona (ICUB), amb el suport de l'Smial de Lorien de la Sociedad Tolkien Espanyola, organitzen aquest dissabte la jornada Tolkien a la Boqueria. Es tracta d'una cita festiva en què, hi haurà exposicions, xerrades, degustacions gastronòmiques, projecció de pel·lícules i un dinar popular, entre altres activitats. Aquesta jornada es fa en aquest mercat barceloní perquè a la traducció catalana d'El Senyor dels Anells, de Francesc Parcerisas, la part més antiga de La Comarca s'anomena La Boqueria.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

igual m'hi atanso demà a la tarda

(que curiós!!!)
mar

miquel ha dit...

Si hi vols anar, t'aconsello que ho facis abans, perquè jo hi he anat aquesta tarda i he vist multitud de goblins golafres disfressats d'humans disposats acabar amb tota la teca de la Terra Mitjana abans de les quatre. M'ho ha confirmat un nan camuflat de guàrdia de seguretat que parlava una llengua estranya.

Anònim ha dit...

gràcies pere,
si hi vaig serà abans de les sis, però m'és igual la teca (hauré acabat de dinar)

miquel ha dit...

Hi vas anar, mar? Espero que no. L'ajuntament ens ha tornat a prendre el pèl.

Anònim ha dit...

al final no hi vaig anar per falta de temps... millor així, doncs
(després si tinc temps t'ho explico)
mar